Hírek

2017.04.03. 11:41

Lángolt a dégi Festetics-kastély

Dég – Szerencsére csak képzeletbeli lángokról beszélhetünk, ugyanis a szituáció egy területi szintű ellenőrzőgyakorlat része volt.

Szanyi-Nagy Judit

A tűzoltók és a katasztrófavédelem április 3-án, hétfő délelőtt tartotta a területi szintű ellenőrzőgyakorlatot Dégen, a Festetics-kastély és a Park-tó környékén.

A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság emberei létragépjárműt is alkalmaztak Fotó: Szanyi-Nagy Judit

– A gyakorlat arról szól, hogy a megyében lévő – illetve esetünkben még egy szomszéd megyei – tűzoltóságot gyakorlatoztassunk egy kitalált, számukra teljesen váratlan helyszíni feltételezéssel – árulta el Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője.

A képzeletbeli lángok oltásához a Park-tó vízét is igénybe vették a tűzoltók

A gyakorlaton a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vett részt. A sérülteket a Dégi Önkéntes Tűzoltó Egyesület biztosította.

Arról, hogy mi volt a konkrét szituáció, illetve, hogy milyen eredménnyel zárult a gyakorlat, a keddi Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!