Hírek

2016.09.15. 17:15

Csúcsminőség, pontos és gyors az új CT-gép

Székesfehérvár - Az országban három van belőle, az egyik a megyeszékhelyen: a csütörtökön átadott új, 128 szeletes CT-berendezés kevesebb sugárterheléssel, rendkívüli precizitással, gyorsan szolgáltat adatokat.

Hajnal Csilla

A Szent György Diagnosztikai Központban Zsigmond Ildikó, a működtető Mediworld Kft. szakmai igazgatója ismertette a gép előnyeit, hangsúlyozva, hogy a cég kiemelten fontosnak tartja a magas színvonalú technikai és humán szakmai háttér biztosítását a nívós betegellátás érdekében. Cser-Palkovics András polgármester beszédében arról szólt: a közösség, amely sokat nyert az új berendezéssel, köszönettel tartozik a cégnek a fejlesztésért, hisz pályázati forrás hiányában saját erőből finanszírozták a 300 milliós beruházást.

A radiológiai osztályvezető főorvosa, Kiss Erika röviden bemutatta a központ történetét. Az 1999-es indulás óta az MR berendezés mellé 2009-ben csatlakozott a 64 szeletes CT-gép, amely a klinikum szinte minden területén képes volt segíteni a betegellátást. A kórház stroke központtá lett, így a most átadott világszínvonalú új CT különösen fontos szerepet játszik a gyors diagnosztikában ezen a területen, és továbblépést jelent a traumatológia és az onkológia területén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!