Hírek

2017.05.26. 12:37

Csökkenthetik a várkörúti fal magasságát a zebrák előtt?

A várkörúti sávokat elválasztó gabionfal ügye ismét szóba került a közgyűlésen: Márton Roland arról beszélt, hogy aláírásokat gyűjtenek azért, hogy a falat legalább a zebrák előtt 3-5 méter hosszan alakítsák lejtőssé, hogy az átkelők beláthatóak legyenek.

Házi Péter

Azt is kérik az aláírók, hogy a gyalogjárda rovására buszöblöket alakítsanak ki, valamint, hogy a led-lámpákat cseréljék melegebb fényűre. Horváth-Tancsa Ágnes a felvetésre megjegyezte, ő már korábban közérdekű bejelentést tett az ügyben, amely alapján a kormányhivatal vizsgálatot is indított.

A polgármester válasza szerint valóban érdemes átgondolni a felvetéseket, azt kéri a polgármesteri hivatal szakembereitől, hogy ezt tegyék meg, de fontos, hogy ebben a kérdésben ne politikai, hanem szakmai alapon szülessen döntés. Hangsúlyozta, hogy a gabionfalat az engedélyező hatások elfogadhatónak tartják, a legutolsó bejárás is ezt erősítette meg, nincs tehát kötelezettség a változtatások elvégzésére. Mivel uniós pénzből valósult meg a beruházás, a város fenntartási időszakot vállalt, ha idő előtt átalakítják, lehet, hogy emiatt pénz-visszafizetési kötelezettsége keletkezik az önkormányzatnak. Ezeket a kérdéseket meg kell vizsgálni, s a válaszok fényében dönthet a közgyűlés a fal magasságának esetleges csökkentéséről.

Cser-Palkovics András ugyanakkor kiemelte, a Várkörút esetében a legfontosabb cél, hogy az átmenő forgalmat a belváros védelme érdekében csökkentsék. Ez meg is valósult, olyan átalakítást nem támogat, amely a nagyobb forgalmat visszahozná a Várkörútra.

(Korábbi írásunk a témában ITT olvasható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!