Hírek

2012.12.09. 17:39

Csodatévő apró kövekről a fürdő egészségnapján

Székesfehérvár - A test-lélek-szellem jegyében tartottak egészségnapot vasárnap az Árpád Fürdőben. Ásvány- és könyvvásár, aurafotózás is várta az érdeklődőket.

Kajdi Erika

A rendezvénysorozatot reggel tíz órakor Kovács Nóri gyógyító ásványok, a világ apró csodái című előadása nyitotta meg. A szakértőtől a közönség megtudhatta, hogy az ásványok a föld mélyéről kerülnek felszínre, így tiszták, s már a sumérok is fontosnak tartották őket.

Kovács Nóri beszélt még arról, hogy mindennek, így az emberi testnek egészében, s külön az egyes szerveknek is rezgésük van. Az ásványok ezeket a rezgéseket segítenek kiegyenlíteni, ezáltal gyógyítanak. A hegyi kristály például a pajzsmirigy megbetegedések ellen jó, a rózsakvarc a szív problémáit orvosolja, az ametiszt pedig a fájdalmakat gyógyítja. A hematit, vagy magyar nevén vérkő pedig képes arra, hogy a rossz erőket magába gyűjtse.

 

Kovács Nóri az előadás közben (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A kövek ékszerként való viselése gazdájukat így segíti. Az ásványok viszont nem csak viselésre, hanem masszírozásra, relaxálásra is használhatók. A megjelent vendégek egyikét, Guseo András ideggyógyász, fejfájáspsecialistát kérte fel Kovács Nóri, hogy vegyen részt egy ilyen ásványkezelésen. A kezelés során az előadó körberakta a fekvő orvost az ásványokkal, pontosan meghatározva azok helyét, hiszen nem véletlen, mi hová kerül. A sárga citrint például a köldökbe kell helyezni, a kék kalcedont  ajánlatos a torokra rakni.

A  páciens a kezelés során az abszolút nyugalom állapotába kerül, s olyan is előfordult már, hogy valaki elaludt. A kezelés végeztével Guseo András beszámolt róla, hogy teljes nyugalmat érzett a kezelés folyamán, légzése kiegyensúlyozottá vált. Elmondása szerint sokkal nagyobb nyugalmat élt át, mint mikor otthon lepihen egy fél órára. Az előadás zárásaként mindenki megtarthatta azt az ásványt, amit a kezdetkor Nóri erszényéből kihúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!