Hírek

2014.02.24. 17:20

Csákberény az új metróállomás!

Csákberény - Nemrégiben egy orosz metrókocsi tűnt fel a vértesaljai falu határában. Vajon itt lesz a négyes metró végállomása?

Házi Péter

Tényleg Csákberényben lesz a négyes metró végállomása?:   ( Fotó: Vécsei László)

Aki mostanság Csákberény felé jár, egy, a föld alól kifelé igyekvő metrókocsival találja szemben magát a falu Söréd felé eső végén. Miként került ide? a kérdésre most már a közösségi oldalakon is megpróbálnak választ találni, Vécsei László polgármester viszont nekünk elárulta a választ: metróvonalal kötötték össze Csókakőt és Csákberényt, hogy az orondi szőlőhegyről a borosgazdák biztonságosan hazaérhessenek...

- Nem igaz, hogy a négyes metró itt bukkant ki! Ez önálló projekt, a Csákberényt Csókakővel összekötő metró. A két falu között egy helyen áll meg, az orondi szőlőhegyen, valós lakossági igényt elégít ki: a borosgazdák ittasan is haza tudnak jutni, nem lesznek kitéve a rendőri zaklatásnak! - mondta Vécsei László, aki szerint a tervezett költségvetés a 4-es metró költségvetéséhez hasonló, lakosságarányosan.

- Tény, hogy a fúrás véletlenül kibukkant a föld alól, de ezt egy völgyhíddal korrigáljuk majd. Ez némileg megdrágítja majd a projektet, de szép lesz - tette hozzá.

Nos, egy kicsit félretéve a tréfát: az Alstom kocsik csatasorba állításával feleslegessé vált régi, orosz metrókocsik egy részét, így a 144-es sorszámút is kibelezve értékesítette a BKK. Úgy tudjuk, a metrókocsi a településen golfpályát létesíteni kívánó illető tulajdona, aki művészi installációként hozta ide. Egy biztos, az odaérkezésekor még szűz metrókocsit megtalálták a graffitisek és jelenleg már kiszínezve néz a Vértes déli oldalára. Talán egy jóféle ezerjóra vágyik? Ezek után nem lennénk meglepve!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!