Hírek

2013.04.19. 14:06

Csak menj a lábad után - vácisok a Velencei-tó körül

Székesfehérvár - Harminchárom kilométert gyalogoltak a vácis diákok és tanárok az általuk szervezett Velencei-tó körüli túrán.

Sebestyén Lilla

Húsz önként jelentkező diák és három tanár indult el délben Kisfaludról, hogy körbegyalogolja a Velencei-tavat. A Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola növendékei  lelkesen és energiával telve tekintettek  a közel harminchárom kilométeres távra. Az első tizenöt kilométeren nem is volt semmi probléma...

A diákok és tanáraik lelkesen gyalogolták le a távot, remélik, ezzel hagyományt teremtettek, és jövőre is visszatérnek (Fotó: Váci Szakképző Iskola)

- Mire elértük a táv felét, már a legkényelmesebb cipő is törte a lábakat és a legvékonyabb felsőben is melegünk volt, hogy a vízhólyagokról ne is beszéljek - mondta el Gubánné Ármai Erika, a túra főszervezője. Majd hozzátette: eredetileg a diáknapok része lett volna a túra, de az időjárás mindig közbeszólt, most azonban kitartóan sütött a nap. Kicsit talán túlságosan is.

A kirándulás alatt négy ellenőrző ponton álltak meg pihenni, fagyizni a tanulók, de rövid időn belül indultak is  tovább. Az első csapat végül este nyolc óra ötven perckor, az utolsó pedig tíz órakor ért be a célba, ahol  Szabó István igazgató-helyettes és rengeteg diák várta őket. Az utolsó métereket már éljenzés és tapsvihar közepette tették meg. A diákok a túra végén oklevelet kaptak a felejthetetlen élményről.

- Összességében nagyon élveztük a túrát. A hosszú, gyaloglással teli órák közelebb hoztak minket egymáshoz, és alkalmat teremtettek rá, hogy történeteket meséljünk, énekeljünk, nevessünk és véghez vigyünk valami rendkívülit együtt - mondta el lapunknak Ármai Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!