Hírek

2010.07.23. 02:29

Címzetes főjegyző lett Woth László, Mezőfalva jegyzője

Mezőfalva - A szakminiszter és a miniszterelnök javaslatára címzetes főjegyzői címet kapott Mezőfalva jegyzője, Woth László, akinek Gelencsér József adta át a kitüntető címet.

Házi Péter

 

A kitüntetett szakember 1998 óta irányítja Mezőfalva hivatali életét, s mint lapunknak elmondta, büszke arra a sok fejlesztésre, ami különösen az elmúlt négy-öt évben megvalósult a közel ötezer fős településen: Elkészült egy települési központi tér, befejeződött négy településsel közösen a szennyvízcsatornázás első része, ennek eredményeként negyvenszázalékos lett a csatornázottság, a hiányzó szennyvízcsatorna pályázati-közbeszerzési előkészítését is megkezdték. Idén májusban átadták a 250 millió forintból teljesen felújított iskolát, ahol teljes akadálymentesítést végeztek, s a fűtést pedig részben geotermikus energia segítségével oldották meg. Jelenleg egyébként olyan, 150 millió értékű futó pályázata van a településnek, amelyek között a művelődési ház felújítása is szerepel 60 millió forinttal.

- Megtehettem volna, hogy nem folyok bele a fejlesztésekbe, hiszen a dolgom a hivatal vezetése, ám nagy kedvvel és örömmel vettem részt e munkákban - mondta kérdésünkre a jegyző, aki negyvenkét éve él feleségével Sárbogárdon, s aki leginkább arra büszke, hogy sikerült egy igazi, működő közösséget létrehozni Mezőfalván.

És hogy város lesz-e a közel ötezer lakosú nagyközség? László szerint ez nagyon fontos lenne a közösség, a település megítélése számára. Nem győzi eleget hangsúlyozni, a város nem az emeletes házaktól város, hanem attól, hogy van miért hozzá tartozni . Ő ezen dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!