Hírek

2014.10.17. 11:39

Cica mentő akció a Budai úti forgalomban

Székesfehérvár - Tízméteres fa tetején ragadt cicát mentett csütörtökön a Fema Állatvédő Egyesület. A lelkes állatvédők darusautót is hívtak az állathoz.

S. Töttő Rita

- Csütörtökön délután érkezett hozzánk a bejelentés, miszerint Székesfehérváron, a Budai úton egy vékony, ámde annál magasabb fa tetejére felmászott egy kölyök macska, aki a legfelső ágon, mintegy 10 méter magasan vesztegelt - meséli történetét Bíró Zsolt, aki nem volt rest, azonnal a bajba jutott szerencsétlen kis jószág segítségére sietett. Ám, mivel a fa egy forgalmas út mellett található, az állat leesése és sérülése mellett az a lehetőség is fennállt, hogy a délutáni csúcsforgalomban egy arra közlekedő jármű elé zuhan, ami akár balesetveszélyes is lehetett volna. A Fehérvári Állatmentő Egyesület azonnal a tűzoltósághoz fordult, ahol azonban nem volt szabad autó, így önjáró emelőkosarával egy fehérvári vállalkozó sietett a segítségükre. Mint utóbb kiderült, Koncsek Zétény teljesen díjmentesen sietett az állatmentők segítségére.

- Amint felértünk azonban, ijedtében megindult a cica lefelé a fatörzsön, majd a földtől másfél méter magasságból leugrott és elszaladt - meséli a történteket Zsolt. A történet azonban itt még nem ért véget... A rémült macska egy arra parkoló autó motorterében keresett menedéket. - Szerencsére sikerült előkerítenünk a tulajdonost, aki kinyitotta az autót. Ahonnan pedig a végképp halálra rémült kölyökcica kiugrott, és a park irányába elszaladt. Befogása tehát sajnos meghiúsult, de legalább a balesetveszélyes helyzetet elhárította a Fema Állatvédő Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!