Hírek

2013.01.03. 17:50

Buszbaleset Pátkánál: utas idézi fel a történteket

Székesfehérvár - Egy könyvbe mélyedt, amit a feleségétől kapott ajándékba. Azt olvasta, amikor valaki felüvöltött: "Kapaszkodjanak!"

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Eldobta a könyvet, kitámasztotta magát,  és akkor jött az első ütés, bal oldalról, aztán átvágódott a busz jobb oldalába, beverte a fejét az ablakba, a  kapaszkodóba és a jármű  tetejébe.  Nagy sikoltozás volt...

Annak az autóbusznak az egyik utasa  idézi fel a történteket, aki  ott volt  a  szerdán reggel árokba csúszott,  Pátka felől Fehérvárra közlekedő járaton. Tizenheten sérültek.  Söményi Viktor rendőr, törzszászlós Velencén dolgozik,  Lovasberényben él, ott szállt fel, és Fehérváron  szállt volna át a velencei járatra.

A  Szent György kórház traumatológia osztályán van,  megfigyelésen. Azt mondja, nem  érzékelte, hogy csúszott volna az út, a sebességet sem, eleinte azt sem tudta, hol történt a  baleset. A  busz  az oldalára fordult, ő már a  földön állt. 
- Alulról egy hölgy sikoltását hallottam. Megrémültünk, azt hittük, a  busz alatt van, de szerencsére csak az ülés alá szorult.   Egy másik asszonynak a feje vérzett nagyon.  Hívtam a rendőrséget, a 112-őt, és segítséget kértem.

Söményi Viktor ott volt a buszon (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A törzszászlósnak  a medencéje és jobb lába  fájt nagyon. A másik lábával, két utas támogatásával próbálta kirúgni, kitörni a  szélvédőt, de nem sikerült. Aztán kívül, a hátsó szélvédőnél megjelent a sofőr, vérző fejjel.   Kitörte az üveget, és egyenként elkezdték kisegíteni  a buszvezető aktív segítségével az utasokat. Megjöttek a mentők, tűzoltók.   Viktor  azt hitte, a medencecsontja miatt tartják a kórházban megfigyelésre, aztán kiderült, agyrázkódása van.  Reméli, pénteken  tán hazaengedik.

Utazott egy másik rendőr is a buszon, a fehérvári kapitányság körzeti megbízotti alosztályáról. Ő  elöl  volt, látta, mi történik. Kiabált, hogy kapaszkodjanak, és segített  hátul is. Ezt már Kiss Z. Edwardtól,  a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  szóvivőjétől tudjuk. Azt is, hogy  3 utas sérülése bizonyult súlyosnak.   Ittasság  nem okozhatta a balesetet,  és a sofőr nem hivatkozott műszaki hibára.  Az eljárás folyik, meghallgatják az utasokat,  készül a szakértői vélemény, amely  nagyon fontos lehet az ügyben.

A balesetről ide kattintva olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!