Hírek

2016.08.12. 18:30

Büntetlen besurranók - Tettenérés volt, de kimagyarázta magát a két hölgyemény

Székesfehérvár - A néni legyen Erzsi, a település Fehérvár, de lehetne akár Irén és Dunaújváros, nem ez a lényeg, hanem a többi. Lássuk!

Zsigó Ferenc

- Jó napot kívánok kedves, most költöztem ide, szeretnék bemutatkozni, ugye beenged, hogy beszélgessünk kicsit!? - negédes hang, szőkített haj, smink, csinos kiskosztüm, szóval bizalomgerjesztő minden, Erzsi néni már veszi is le a láncot, és nyitja az ajtót.

Az új szomszéddal a folyosó végi konyhába mennek, de alig ülnek le, pár perc múlva csöngetnek: - Csókolom Erzsike, az ebédet hoztam - hallatszik kintről, a néni már csoszog is kifelé, ám a folyosóról balra pillantva, a nagyszobában megpillant egy alakot. Ránéz, és a hideg fut végig a hátán. Ez az a nő, aki három hónapja egy férfivel kéredzkedett be, jól elbeszélgettek, aztán később vette észre Erzsike és a férje, hogy mindkettőjük nyugdíja eltűnt a nagyszobai fiókból.

A kezdeti bizalmatlanság hamar elmúlik, de akkor is érvényes a legfőbb szabály: idegent ne engedjünk be! Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Artúr

Erzsi néni átvette az ebédet, segítségért kiáltott, mire két szomszéd is kijött a lépcsőházba, és hívták a rendőrséget. Együttes erővel feltartóztatták a sürgősen távozni akaró új szomszédot és társát, aki - ez utóbb derült ki - a rendőrök kiérkezéséig alaposan letörölte ujjlenyomatait a nagyszoba bútorairól.

A zsaruk megbilincselve vitték el a hölgyikéket, akik fennhangon tiltakoztak az eljárás ellen. Vallomásukban a nénit és férjét régi jó ismerősként emlegették, ami egyebek mellett azért is vérlázító, mert a hónapokkal ezelőtti nyugdíjlopás óta Erzsi néni megözvegyült, és közel hatvan éven át szeretett férjének emlegetése még be nem hegedt sebeket szaggatott fel.

Erzsi néni természetesen feljelentést tett, a nyomozók tették is a dolgukat, ujjlenyomatokat kerestek - sajnos hiába -, és az ellentmondó vallomások miatt se állt meg az alapos gyanú. A látogatók bizonyára előre megbeszélt egybehangzó vallomásával szemben állt Erzsi néni egyedül, aki szerint őt bizony ismét meg akarták lopni.

A nyomozást megszüntető határozat elkeserítette a nénit, nem tudta, hogy azt nyolc napon belül meg lehetett volna panaszolni, bár talán az se vezetett volna eredményre. Amikor a minap a bíróságról hozott levelet a postás, hogy magánlaksértés gyanújával szabálysértés indul, és hogy ezért fizessen 15 napon belül háromezer forintot, nos Erzsi néni ekkor hívott fel minket, és sírva mondta a telefonba: Milyen világ ez? Még én fizessek...?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!