Hírek

2014.04.24. 16:05

Bringás elképzelések útja

Velence - Megnyílt csütörtökön hazánk első Kerékpáros Kompetencia Központja, amely újabb lépés azon az úton, amellyel a fejlett kerékpáros hagyományokkal rendelkező országok felé haladunk.

Tihanyi Tamás

L. Simon László térképen mutatta meg, milyen kerékpárút-szakaszokat terveznek még

A VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központ megnyitóján először Juhász Gyula, a Tó-sport Kft. ügyvezetője köszöntötte az ünnepség résztvevőit, és hangsúlyozta: elég ma már csak körülnézni egy hétvégén, és jól látható, mennyien választják szabadidejük aktív és izgalmas eltöltéséhez a kerékpárt. Ezzel egy időben nem csak az infrastruktúra, hanem a kerékpáros kultúra is fejlődik. Ma már nyilvánvaló, hogy a kerékpár nem csak közlekedési eszköz, hanem szabadidős- és sporteszköz is. A Kerékpáros Kompetencia Központ szerepe, vállalása úttörő jellegű. A színvonalas eszközök elérhetőségén túl ideológiát, életformákat, lehetőségeket mutat be, amelyek sokrétűen segítik a magyar kerékpáros közösségek fejlődését.

Oláhné Surányi Ágnes, Velence polgármestere arra emlékeztetett: amikor a kilencvenes években arról beszéltek, milyen Velencét szeretnének, már akkor elhangzott, hogy az egészséges életmódnak és a családi turizmus fejlődésének rendelik alá a fejlesztéseket. Az első, 3,5 kilométernyi kerékpárutat saját erőből 2003-ban építette meg az önkormányzat. Ez jelezte, hogy életmódot kell váltani... A településvezető megköszönte, hogy a központ támogatja a Meseliget Óvodát.

L. Simon László rövidnadrágban jelent meg a megnyitón, de ennek jó oka volt: az ünnepség előtt két órát kerékpározott a tó körül, hogy felmérje a további évek fejlesztéseinek irányát. Kijelentette, az a terv, hogy három nyomvonalon is körbe lehessen kerekezni a Velencei-tavat. A távlati célok között tehát további kerékpárút-szakaszok megépítése szerepel, ezek megtervezéséhez kérnek anyagi támogatást a kormánytól. A politikus megerősítette, hogy együttműködése a térség országgyűlési képviselőjével kiváló, a fejlesztések nem kerülhetnek veszélybe. Tovább folytatják azt a munkát, amit a korábbi parlamenti ciklusban megkezdtek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!