Hírek

2014.08.06. 18:25

Olvasói panasz: életveszélyes a kihajtás a Taliga dűlőről

Ha egy útmenti bokor veszélyessé teszi a közlekedést, úgy gondolhatjuk, azt tanácsos onnan kivágni. De ez nem ilyen egyszerű.

Tihanyi Tamás

A kórháztól nem messze ér ki a főútra a Taliga dűlő. Pálfi László olvasónk mutatja a helyszínen: autóval rendkívül veszélyes kikanyarodni, mert egy útmenti bokor nagyon zavarja a kilátásban. Látjuk, valóban igaza van, ráadásul az érkező autók némelyike sokkal gyorsabban halad a megengedettnél, és miután kibukkan a bokor takarásából, szinte azonnal előttünk terem. Pálfi László sorolja, hányszor és milyen gyakran adódott balesetközeli helyzet, amióta ott közlekedik. Gondját az illetékesekkel is megosztotta.

- Ilyen hanyag ügyintézést a 65 évem alatt nem tapasztaltam. Néhányszor majdnem meghaltam, olyan sebességgel jöttek a kórház felől, a beláthatatlan bozót mögül az autók. Évek óta tisztelettel és türelmesen kopogok ebben az ügyben a polgármesteri hivatalnál és a Városgondnokságnál, hiába. Nem akartam ilyen apró, bár egy egész utca számára fontos ügyben a laphoz fordulni, ám a cikkekből általában sugárzó igazságérzet miatt megkerestem önöket.

Az érintett utcában voltak a Városgondnokság szakemberei, kérték a háztulajdonos véleményét, aki előtt a bokor található. Mivel az nem értett egyet a metszéssel, kivágással, nem nyúltak a növényhez. Ha az utcában lakók egyezségre jutnak, természetesen a közösség kérésének eleget téve intézkedünk áll a Városgondnokság közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!