Hírek

2009.07.17. 02:28

Biztonságot akarnak Ercsiben

Ercsi - Nem történt rendbontás azon a demonstráción, amelyet a helyi közbiztonságért tartottak tegnap. A kiváltó ok egy, két héttel ezelőtti tömegverekedés.

Gallai Péter

Akkor az egyik szórakozóhelyen roma fiatalok támadtak az ott tartózkodókra, azóta a támadók közül tizenegyet meggyanúsított már a rendőrség. A tegnapi demonstráció szervezésében több áldozat is részt vett, így Papp Zoltán és Trepák Attila is. Előbbi a nyilvánosság elé is kiállt.

Mint Papp Zoltán mondotta, megálljt kell parancsolni ezeknek az állapotoknak, hiszen a közbiztonság romokban hever. Nemcsak a lopások, hanem a személyek elleni erőszak is terjed a városban. Abban bízik, hogy az illetékesek figyelme most ráirányul a tarthatatlan állapotokra.

Szabó Tamás polgármester szolidaritását fejezte ki nemcsak a két hete megvertek iránt, hanem mindazokért is, akik naponta elszenvedői a különböző bűncselekményeknek.

- Nincs szinkronban a magyar társadalom és a jogrendszer. Ma jobban félnek az emberek, mint a diktatúra alatt - tette hozzá, majd a többszázas tömeg füttyszóval fogadta, amikor a magánemberként megjelent Magyar Gárda-tagokra megjegyezte: nem a fekete-fehér egyenruhásoknak kell rendet tenniük Ercsiben. Akkor viszont taps csattant, amikor a város vezetője arról beszélt, hogy amit ezek a roma fiatalok tettek, sehol sem tűrhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!