Hírek

2017.02.06. 15:30

Biztonságos Internet

A társadalom közös felelősségvállalására figyelmeztet idén a nemzetközi Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day), melyhez kapcsolódva kedden számos rendezvényt és a programot tartanak világszerte.

Magyarországon a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek fognak össze, hogy idén február 7-én felhívják a figyelmet az internetezés veszélyeire, használatának alapvető szabályaira - emelete ki Edvi Péter, az NGYSZ elnöke.

- A mi feladatunk elsősorban a tudatosság növelése a gyerekekben, a tanárokban és a szülőkben - emelte ki az elnök. Hozzátette, a mai gyerekek már beleszülettek az internet világába, jobban értenek hozzá, mint a szüleik, nagyszüleik. Edvi Péter szerint ez nem is baj, az a fontos, hogy a gyerek megossza, megbeszélje az élményeit a szülőkkel, akik ezen a téren is tudnak morális értékrendet közvetíteni.

Az öt éve működő Biztonságos Internet Hotline tavaly csaknem ezer bejelentést kezelt. Ebből 150 volt tiltott pornográf tartalmú, amelyek közül 61 rendelkezett magyar illetékességgel.

A tavalyi év további tapasztalata, hogy az olyan erőszakos tartalmak, mint az online bántalmazás megelőzték a rendszerint jelentős bejelentésszámmal bíró rasszista tartalmakat. Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz mintegy 37 ezer alkalommal fordultak a gyerekek telefonon, chaten vagy online levelező felületükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!