Hírek

2013.04.02. 17:49

Bizalomvesztés az indok Balogh Ibolya felmentésére

Székesfehérvár - Ahogy azt a múlt héten hírül adtuk, megszüntették Balogh Ibolya főigazgatói kinevezését a megyei kormányhivatalnál. A megyei kormánymegbízott kedden egy közleményt adott ki.

Tribolt Lajos

Dorkota Lajos kormánymegbízott javaslatára,  Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter  március 20-án kelt okiratában, bizalomvesztés jogcímen, felmentéssel megszüntette a Fejér Megyei Kormányhivatalnál fennálló kormányzati szolgálati jogviszonyát  Balogh Ibolya főigazgatónak.

A felmentést az indokolta, hogy megrendült a bizalmi viszony a kormánymegbízott és a főigazgató  között, amely a kormányhivatal működőképességet nehezítette. A felmentés  május 31. napjával hatályos.  Balogh Ibolya március 31. napjától a felmentési idejét tölti, ebben az időszakban a munkavégzési kötelezettsége alól mentesítésre került.

A volt főigazgató válaszolt kérdéseinkre. Balogh Ibolya kedden a következőket mondta lapunknak: "A Fejér Megyei Kormányhivatalban fennálló  jogviszonyom mint főigazgató, megszűnt, a munkavégzés alól felmentésre kerültem.  A felmentés tényleges indoklása jelen pillanatban nem az elsődleges kérdés. Amennyiben ez szükséges és indokolt lesz, úgy ezzel részletesen is foglalkozom majd. Jelenleg csupán az számít, hogy a jogállamiság eszményét, a kormányzatnak a közigazgatásban elért eredményeit, valamint a saját szakmai becsületemet megvédjem. A teljesség kedvéért megjegyzem,  nem tapasztaltam, hogy a kormánymegbízott és a köztem fennálló bizalmi viszony megromlott."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!