Hírek

2017.06.27. 12:39

Felújítják a bicskei bölcsődét

A bölcsőde felújítására nyert támogatást az önkormányzat. A tervek között szerepel, hogy egy új, 10 fős csoport szobát is kialakítanának.

Laci Patrícia

A Bicske központjában lévő bölcsőde épületét még az 1920-as évek környékén építették, a hosszú évek alatt a felújítások, s átépítések ellenére ismét ráfér a bölcsődére az átalakítás, amelyre az önkormányzat el is nyert egy pályázatot.

Pálffy Károly polgármestertől megtudtuk, hogy jelenleg az előkészítési munkálatok zajlanak, ezt követően tudják a közbeszerzést lebonyolítani, végül ezt követi a kivitelezési időszak. Mint mondta, a bölcsőde két csoport szobával rendelkezik, de ki fognak alakítani az épületen belül egy harmadikat is, amely 10 gyermeket tud befogadni.

A tervek szerint megújul az egész épület: például felújítják a tető teljes felületét, szigetelési munkálatokat végeznek, újjáépítik a fűtési rendszert, sőt, még napkollektorokat is beépítenek a melegvíz energiatakarékosabb felhasználása érdekében. Természetesen a bölcsőde kertjét is szépíteni fogják.

A fejlesztés hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez is, ugyanis a projekt megvalósítása esetén két kisgyermek nevelőt és egy technikai dolgozót alkalmaznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!