Hírek

2017.08.17. 20:00

Benkő Ágota kapta idén a Szent István-díjat

SZÉKESFEHÉRVÁR - Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi elnöke kapta idén a Szent István-díjat. Az ünnepélyes díjátadót tegnap tartották.

Laci Patrícia

A Szent István Emlékérmet és Díjat 2004 óta adják át, hagyományosan az augusztusi ünnepkör keretében. Az elismerést - az állampolgárok javaslatai alapján - olyan személy számára ítélik oda, aki példaértékű jellemével és munkájával üzen Székesfehérvárnak és az országnak. A díjat tegnap délután adták át ünnepélyes keretek között a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi elnöke a díjával
Fotó: Koppán Viktor

Idén az elismerést Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének - NOE - korábbi elnöke kapta. A díjazott az 1987-es megalapítás óta végzi áldozatos munkáját a szervezetben, melyet három kulcsszó - közösség, érték és érdek - mentén hozott létre néhány társával közösen.

Benkő Ágota köszönetét fejezte ki, hogy neki szánták a díjat, emellett kiemelte a kollégáit is, akik nélkül biztosan nem jutott volna el az elismerésig.

Az eseményen egy rövid kisfilmet is levetítettek a díjazottról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!