Hírek

2014.03.06. 16:48

Bene a rácsok mögött marad élete végéig

Szeged, Sárszentmihály – A törvény lehetőséget ad arra, hogy azok, akiket nem tényleges életfogytiglanra ítéltek, bírósági döntés után feltételesen szabaduljanak. De ez nagyon ritka.

Tihanyi Tamás

A büntetés-végrehajtási bíró nem jogerős elsőfokú döntése szerint egyelőre nem bocsátható feltételes szabadságra az a férfi, akit több más bűncselekmény mellett a Sárszentmihály melletti, úgynevezett „vadászgyilkosság” és más súlyos bűncselekmények miatt ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban. Bene Lászlót több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben- mondta ki annak idején bűnösnek a bíróság. Társa, Donászi azóta öngyilkos lett.

Az asszony védekezett, mire a vádlott két kézzel megragadta a nyakát és megfojtotta. Ezután a férfi elhatározta, hogy a nő 22 éves nevelt fiát is megöli. Ezúttal már egy fémfejű kalapáccsal az ágyban alvó és védekezésre képtelen ember jobb halántékára sújtott. A 22 éves férfi  nem halt meg azonnal, hörögni kezdett, ezért őt is megfojtotta. A holttesteket gépkocsija csomagtartójába tette, majd egy erdős területen elrejtette.

A vádlott másnap reggel öngyilkosságot kísérelt meg, azonban azt a nevelt lánya megakadályozta. A vádlott a kiérkező mentőknek elismerte, hogy megölte a hozzátartozóit, a holttesteket pedig még aznap a nyomozó hatóság megtalálta.

Az élettárs halálát fulladásos agybénulás okozta, míg a nevelt fiú halálának közvetlen oka nyílt koponyatörés volt. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását és az előzetes letartóztatás ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!