Hírek

2015.04.28. 09:36

Bemutatták az új Fejér megyei jegyzőt - Kovács Zoltán közel 20 éve dolgozik a közigazgatásban

Székesfehérvár - A közelmúltban pályázatot írtak ki a megyei jegyzői munkakör betöltésére. A Megyeházán sajtótájékoztatón mutatták be a pályázat nyertesét, Kovács Zoltánt.

Gábor Gina

A poszt azért üresedett meg, mert a korábbi megyei jegyző, Molnár Krisztián politikai pályára lépett és a Fejér megyei Közgyűlés elnöke lett.

Molnár Krisztián elmondta: a rendelkezések értelmében a jegyző kiválasztása nem közgyűlési hatáskör, hanem a polgármester döntése. A poszt betöltésére három pályázat érkezett, ő pedig, a megyei közgyűlés elnökeként Kovács Zoltánt választotta, aki eddig megyei aljegyzőként dolgozott a a Fejér megyei Önkormányzati Hivatalban.

Molnár Krisztián hangsúlyozta, azért esett a választása korábbi munkatársára, mert igen felkészült szakembernek tartja, és olyan embernek ismerte meg, aki alkalmas arra, hogy jó vezetője legyen a hivatal kimagaslóan dolgozó gárdájának. Kovács Zoltán pályafutását matematika-fizika szakos tanárként kezdte, emellett informatikai szakképzettséget szerzett, majd jogászként diplomázott, 1996 óta dolgozik a a közigazgatásban, először Dunaújvárosban tevékenykedett, 2011-tól mostanáig pedig megyei aljegyzőként dolgozott a megyei önkormányzati hivatalban.

Kovács Zoltán elmondta: pályafutásának meghatározó pontjának tekintette, hogy megyei aljegyzőként segíthette Molnár Krisztián munkáját, és továbbra is arra törekszik, hogy főjegyzői poszton is a pontosság, a precizitás határozza meg a hivatal munkáját.

Címkék#jegyző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!