Hírek

2016.02.21. 08:21

Halálos kutyatámadás Nádasdladányban: belehalt a nyakát ért harapásokba a nő (frissítve)

Egy nő életét vesztette, miután egy családi házból kiszökött kutya megtámadta Nádasdladány belterületén. Az állat gazdáját gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

09:20 Előállították a gyilkos eb gazdáját

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 33 éves nádasdladányi férfival szemben.

Hannbiál, ez a kutya okozta a halálos sérülést

Szombaton Nádasdladány belterületén, az utcán egy kutya megtámadott egy helyi asszonyt, aki a támadás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az állat gazdáját a nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

11:27 A nyakát számos harapás érte, így a verőér sérülése miatt vérzett el

Információink szerint a nádasdladányi Vasútállomás-telepen, gyakorlatilag a "tanyavidéken" történt a halált okozó kutyatámadás.

Amint megtudtuk, a három éves Hannibált, egy staffordshire terriert az Alphavet  Kft. ebrendészeti telepére vitték, ahol, karanténban figyelik a viselkedését, állapotát. Amint Molnár Tamásné, a telep vezetője érdeklődésünkre elmondta, tény, hogy tüzelési időszak van és egy jól  megtermett kankutyáról van szó, mindezek ellenére értetlenül állnak a történtek előtt, ugyanis egy jó körülmények között tartott, egészséges állatról beszélhetünk. Hannibált egy kutyabefogó bottal fogták  be, ezt követően, hogy megnyugodjon, gyógyszert is kapott. A következő napokban az igazságügyi orvosszakértő dönt a sorsáról, Molnár Tamásné elmondása szerint a kutya most nyugodt állapotban van.

- Az esti órákban riasztott minket a hatóság, meg kell mondani, nem volt egyszerű a kutyát ebben az állapotában befogni. Hangsúlyozom, egy beoltott, chippel ellátott ebről van szó! - tette hozzá Molnár Tamásné, az ASKA Alapítvány szakembere.

Úgy tudjuk, szombat késő délután történhetett a kutyatámadás, mire a Várpalotáról induló mentők kiértek, már nem tudtak segíteni az áldozaton, akinek információink szerint a nyakát számos harapás érte, így a verőér sérülése miatt vérzett el.

12:14 Családtagot mart halálra a staffordshire terrier?

Varga Tünde nádasdladányi polgármester a faluban terjedő hírekből értesült a tragédiáról, a rendőrségi közleményhez és lapunk információihoz továbbiakat egyelőre nem tudott hozzátenni.

Információnk szerint egyébként a gyanúsított férfi a Veszprém megyei Ősiben él, barátnője nádasdladányi, ezért ét kutyájával együtt (amelyek egyes források szerint pitbullok) kétlaki életet él. Meg nem erősített forrásból úgy tudjuk: az elhunyt nő családtag, a kutyatulajdonos gyermekeit nevelte. Őt most gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A mentőket egyébként 15 óra után riasztották, Várpalotáról mentőgépkocsi, Székesfehérvárról esetkocsi érkezett a helyszínre. Amikor a mentők kiértek, az asszony már halott volt. A sérülések többsége a nő nyakát érte, a nyaki verőérből percek alatt elvérzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!