Hírek

2012.07.04. 13:31

Befejeződött a Tárnok és Székesfehérvár közötti vasúti pálya átépítése

Székesfehérvár - Teljes hosszában elkészült a Tárnok és Székesfehérvár közötti vasúti pálya átépítése, a vasúti vonalszakasz felújítása 93 százalékos készültségű - tudta meg az MTI.

MTI

Tárnok és Székesfehérvár között a szerelvények óránként 120 és 100 kilométeres sebességgel közlekednek, kivéve Kápolnásnyék állomást, ahol a sebesség 80 kilométer óránként. Mindennek köszönhetően jelentősen csökkentek a késések a Budapest-Székesfehérvár vonalon - olvasható a közleményben.

Martonvásár állomásnál megnyitották az új gyalogos aluljárót az utasforgalom számára. A lifteket - a jogerős használatba vételi engedélyek beszerzését követően - július közepén nyitják meg. Elkészült az új, 50 férőhelyes kerékpártároló. Az állomásépület teljes felújítása és akadálymentesítése 2012 végére készül el.

Kápolnásnyéknél július 17-én várható az aluljáró megnyitása a közúti forgalom számára. Az állomás teljes körű átadása szintén júliusban lesz. Elkészült az új P+R parkoló és a buszforduló is. Velencefürdőnél és Velencénél gyalogos aluljárót építettek, mindkettőt átadták a forgalomnak.

Ódinnyés és Székesfehérvár között elkészült a vasúti pálya átépítése, jelenleg tereprendezés, árokrendezés, műtárgy utómunkák zajlanak. Ezen a szakaszon egyelőre a vonatok óránkénti sebessége 100 kilométer, ami augusztustól óránként 120 kilométerre növekedhet.

A Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal átépítése várhatóan 2012 végén fejeződik be, a projekt összköltsége nettó 55 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!