Hírek

2012.10.25. 17:02

Bázeli és a fehérvári szurkolók fitogtatták erőiket a belvárosban (fotókkal)

Székesfehérvár - A ma esti Videoton FC-FC Basel labdarúgó mérkőzésre készülő hazai és vendég szurkolók egy-egy csoportja fitogtatta erőit egymás ellen a belvárosban, a rendőröknek kellett rendet tenni.

feol.hu

A bázeli szurkolók egy csoportja az egyik belvárosi, Fő utcai étterem előtt gyülekezett, a Videoton szurkolóinak egy része pedig az Országalmánál találkozott. A kivezényelt rendőrök - a rendbontást megakadályozandó - próbálták elkülöníteni a két csoport tagjait egymástól. Kollégánk helyszíni tapasztalatai szerint a bázeliek botokkal felszerelkezve, arcukat sállal eltakarva érkeztek, s nem nagyon akarták, hogy fotózzák őket. Kollégánkat is inzultálták, lökdösni kezdték, végül a készenléti rendőrök siettek segítségére.
A bázeliek útját ezután elzárták a rendőrök, a fehérvári csoportot pedig másfelé terelték.
A rendőrök mindkét csoportot a stadionig kísérték, három magyar szurkolóval szemben gumibotot is kellett alkalmazni a készenlétieknek - erősítette meg lapunk információit R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.  

A mérkőzés 19 órakor kezdődött a Sóstói Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!