Hírek

2017.08.21. 14:01

Tűzoltóink keményen dolgoztak a hétvégén - Hétvégi baleseti összefoglaló

A hétvégén összesen három tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit.

Személyautó égett Agárdon

Az agárdi Balatoni úton gyulladt ki egy személyautó motortere augusztus 19-én és a lángok a műszerfalra is továbbterjedtek. - írja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűzesethez a székesfehérvári tűzoltók kaptak riasztást, azonban kiérkezésük előtt egy közterületet locsoló autóval sikerült megszüntetni a lánggal égést. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott motorteret és átvizsgálták a gépjárművet. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Villámcsapás okozott tüzet Móron

Vélhetően villámcsapás okozott tüzet Móron egy kárpitos üzemben augusztus 19-én. A Csókakői úton található ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete már teljes terjedelmében égett, amikor a móri önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek.

A gyors felderítést követően a tűzoltás vezetője a riasztási fokozat emelése mellett döntött, ezt követően Székesfehérvárról és Kisbérről további tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután kiérkeztek összesen hét, köztük egy magasból mentő és egy vízszállító gépjármű legénysége vette fel a harcot a lángokkal.

Az oltás közben az épület födémszerkezete beszakadt, a tűz átterjedt a műhely területére is. A tűzoltók összesen kilenc vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az öt órán keresztül tartó küzdelem eredményeként sikerül megvédeni a szomszéd telken található asztalosüzemet és irodaépületet a tűz továbbterjedésétől.

Fotó: Koppán Viktor Dávid, Fejér Megyei Hírlap

Nagyméretű kazal égett Seregélyes-Elzamajorban

Közel ezer négyzetméter alapterületű szalmakazal kapott lángra Seregélyes-Elzamajor területén augusztus 20-án hajnalban.

A segélykérő hívást követően Székesfehérvárról és Pusztaszabolcsról vonultak hivatásos tűzoltók a helyszínre, akik gondoskodtak arról, hogy a tűz ne terjedjen tovább a közelben lévő további kazlakra. Az égő szalmabálák felügyelet mellett történő elégetése jelenleg is tart, mivel a tűz eloltásától nem várható értékmentés. A helyszín biztosításában a Székesfehérvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is segítséget nyújtott, az oltóvíz ellátást a mezőgazdasági társaság lajtoskocsival biztosítja, személyi sérülés nem történt.

A fotók augusztus 21-én készültek. Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!