Hírek

2012.09.27. 08:43

Bálákat, kukoricát loptak a tettesek, akik ellen eljárás indult

Fejér megye - Bicskén és Ercsiben is lopás miatt intézkedtek a rendőrök.

feol.hu

Bicskén egy mezőgazdasággal foglalkozó gazdasági társaság képviselője kért rendőri segítséget szeptember 26-án, szerdán délután a rendőrjárőröktől. A férfi elmondta, hogy Bicske külterületén a művelésük alatt álló mezőgazdasági területről lovas fogattal felbálázott, szója-szalma körbálákat tulajdonít el ismeretlen tettes. A kérdéses fogatot a Dobó utcában állították le a rendőrök. A fogat pótkocsiján egy körbála volt. A fogatot hajtó 56 éves férfit és a három utast intézkedés alá vonták az egyenruhások. A helyszínen a gazdasági társaság képviselője is megjelent, aki megállapította, hogy társaságuk tulajdonáról van szó. A megtartott házkutatás során további két bála került elő, ami szintén a társaság területéről származott. A 15.000 ezer forint összértékre megvalósított tulajdon elleni szabálysértés miatt gyorsított szabálysértési eljárásban hallgatták meg az előállított személyeket, majd szabálysértési őrizetbe vételükről határozott a rendőrség - tájékoztatott csütörtökön a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Este az ercsi járőrök állítottak le ellenőrzésre egy VW Transportert a város Móricz Zsigmond utcájában. Az autó átvizsgálása során zsákokba pakolva, mintegy 17 mázsa csöves kukoricát találtak. A lopási kár közel százezer forint. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a takarmányt Ercsi külterületéről, Szlatina pusztáról tulajdonította el az autóban ülő öt ercsi lakos férfi. Az autó utasait előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. Két fő őrizetbe vételéről hoztak határozatot. Az intézkedések közben az egyik gyanúsított agresszívvé vált, a helyszínre kért mentő személyzete a 20 éves férfi kórházba szállítását látta indokoltnak. A férfit a mentők a Szent Pantaleon Kórház Pszichiátriai Osztályára szállították, a vele szemben szükséges további intézkedéseket csütörtökön folytatja le a nyomozóhatóság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!