Hírek

2017.08.03. 15:40

Az utolsó sétára indulnak az óriásbábok Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR Utolsó szombati sétájukat tartják a királyi óriásbábok augusztus 5-én 18 órától a Fő utcán, a következő hétvégén ugyanis már indul a Királyi Napok tíznapos eseménysorozata.

Szabó Zoltán

Ezúttal Könyves Kálmán, Szent László és felesége, Adelhaid, valamint lányuk, (Szent) Piroska képviseli a 17 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonuláson.

A királyokat hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak. A Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben.

Szombaton sétára „indulnak" az óriásbábok
Fotó: Molnár Artúr

Az aláfestő zenét ezúttal is a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket pedig Szabó Miklós mutatja be a közönségnek. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók szokás szerint a Varkocs-szobornál, a Mátyás király emlékműnél, az Országalmánál és visszafelé újra a Mátyás király emlékműnél lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!