Hírek

2009.08.28. 02:28

Az ügyészséghez fordulnak

Budapest, Székesfehérvár - Az ügyészséghez fordul az MSZP a Fejér megyei önkormányzat egyik szerződése miatt.

Tribolt Lajos

Az MSZP országgyűlési képviselője, Szabó Zoltán azt kéri az ügyészségtől, hogy vizsgálják meg, milyen bűncselekmény gyanúja merül fel a Fejér Megyei Energia Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyében, amely 15 év alatt 5,8 milliárd forinthoz juthat a megyei önkormányzattól. A politikus budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Fejér megyei önkormányzat egy magáncéggel közösen egy kft.-t hozott létre, amelynek 15 évre ingyenesen vagyonkezelésbe adta az általa fenntartott iskolák, szociális intézmények fűtési rendszerét. Mindezért a kft. egy összegben, előre 502 millió forint bérleti díjat fizet ki.

Az önkormányzat megtéríti a kft.-nek a fűtéshez felhasznált energia árát, illetve szolgáltatási díj címén havonta több mint 32 millió forintot fizet ki. Szabó Zoltán megjegyezte, a szerződésben szerepel, hogy a cég mintegy 4,3 milliárd forint értékben felújítja a fűtési rendszereket, de apró szépséghiba , hogy az elvégzendő fejlesztések körét és mértékét puhán írják körül, így a kft. lényeges befektetés nélkül 15 év alatt 5,8 milliárd forinthoz juthat. A puha feltételek között említette, hogy a fejlesztések az önkormányzat által gyakorlatilag ellenőrizhetetlenek, nincsenek konkretizálva. Ráadásul a felsorolt intézmények között olyanok is szerepelnek, amelyek fűtéskorszerűsítését pályázati forrásból is meg lehet valósítani, sőt egyeseknél a felújítást az önkormányzat elvégeztette, másoknál folyamatban lévő, elnyert pályázatok vannak.A megyei önkormányzat vezetése országos sajtótájékoztatón elhangzottakra nem kívánt reagálni. Megszólalt viszont Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője, aki sajtóidézetekkel reagált, mondván Szabó Zoltán emlékezetébe akarják idézni párttársa, illetve a szocialista pártlap publicistájának megjegyzéseit arról, hogy voltaképpen ki a korrupt, ki is lop ma Magyarországon. Hegyi Gyula képviselő ugyanis egy helyütt azt írta: Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen cáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!