Hírek

2013.10.13. 14:25

Az örömteli mozgás - Napi 15-20 perc sport is sokat számít

Táplálkozás, víz, napfény, levegő, testmozgás, pihenés, mértékletesség és lelki nyugalom - az egészséges élet alapelemei Göde Imre személyi edző szerint.

S. Töttő Rita

Mozogni kéne valamit - sokan jutnak el e gondolatig, amikor szembesülnek életük egy-két zavaró tényezőjével. Ám gyakran kudarcba fullad a vállalkozás, mert a sportolást övező tévhitek gúzsba kötik, elkedvetlenítik az embert. Ezek közül az egyik az, hogy csupán 20 percnyi mozgás után kezdődnek el a mozgással összefüggő pozitív folyamatok, tehát épp mire letudnánk a napi penzumot, kezdhetnénk csak el igazán az erősítést, fogyást, állóképesség javítást.

Göde Imre székesfehérvári személyi edző, könyvet is írt arról, hogyan mozogjunk okosan és örömmel. Itt a testzsír százalék mérőt mutatja, amely segít eligazodni, hol is tartunk éppen (Fotó: S. Töttő Rita)

De kinek van manapság ideje arra, hogy napi 1-2 órát szánjon sportra, mozgásra? Keveseknek. Ám annak sem kell elkeserednie, aki napi 15-20 percet tud csak rá szánni - állítja Göde Imre, székesfehérvári személyi edző, aki nagy tapasztalattal rendelkezik már velünk, laikus vagy éppen hobbisportolókkal, ezért is készített egy könnyen érthető, olvasmányos és sok-sok illusztrációval tűzdelt kisokost Mozogjunk okosan! Út az örömteli testedzéshez címmel.

- Az egészséges életmódhoz vezető útnak azonban csak egy része a sport, hozzátartozik még például a táplálkozás, táplálékkiegészítés, a lelki nyugalom is - teszi hozzá.

Könyve, melyet két évvel ezelőtt írt, nagy segítség lehet mindazoknak, akik eltökéltek már, de még nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá szakszerűen a sportoláshoz. Férfiaknak, nőknek, fiataloknak, időseknek, áldott állapotban lévőknek is külön terveket ajánl Göde Imre, sőt, attól függően, ki milyen célt fogalmaz meg: fogyás, erőnlét növelés vagy állóképesség javítás, szintén segít a személyi edzőkönyv .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!