Hírek

2012.04.20. 16:20

Az odafigyelő gyerek a cél

Csákvár - Bekötötték a gyerekek szemét, úgy kellett labdázniuk pénteken a tolerancia napon az iskola diákjainak. Így tudhatták meg, mit is él át egy látássérült társuk a hétköznapokon.

S. Töttő Rita

Három esemény is zajlott egyszerre pénteken a csákvári Gróf Esterházy Móric Általános Iskola falain belül: az Esélyek Háza által rendezett Tolerancia nap, a szokásos Esterházy-nap, valamint az etyeki iskola pályázata segítségével megtartott Öko-nap. A gyerekek kétségkívül az elsőre voltak leginkább kíváncsiak. A nap szájjal festéssel kezdődött, így a gyerekek megtudhatták, milyen lehet a kéz segítsége nélkül élni és alkotni, később pedig bekötött szemmel csörgőlabdázhattak a tornateremben, kerekesszékkel közlekedhettek az udvaron. Az egyébként mindig csibész és rohanó életmódot folytató fiatalok most óriási érdeklődéssel és nyugodtan fogadták a hozzájuk érkező siket, vak, értelmi fogyatékos és kerekesszékes vendégeket, akik később előadásokat is tartottak számukra - árulta el Jankyné Kővári Csilla, az iskola igazgatója. Fontos nap volt a pénteki, így véli Katonáné Venguszt Beatrix polgármester is, aki végig ott volt az eseményen:

- A gyerekeknek nem csak az eszére kell hatni, hanem a lelki életére is. Ezen a napon megismertettük őket az esélyegyenlőség fontosságával. Ha nem vigyázunk rájuk, gyorsan elváló, másokon átgázoló, lelketlen ember lesz belőlük, akik nem figyelnek oda az osztálytársaikra, az idős nénire a buszon és a fogyatékkal élőkre sem - mondta. A program végén Varnus Xavér látogatása tette fel az i-re a pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!