Hírek

2013.09.04. 16:37

Az MSZP képviselőcsoportja Gárdonyban ülésezik

Gárdonyban ülésezik szerda délután és csütörtökön az MSZP képviselőcsoportja. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes az MTI-nek azt mondta: arra készülnek, hogy a választásokig hátralévő fél évben számon kérik a kormány ígéreteit az Országgyűlésben.

MTI

A frakcióülésen részt vesz Horváth András, a párt egyetlen Fejér megyei képviselője. Az ülés részleteiről felhatalmazás híján nem kívánt beszélni. A sajtóosztály Tóbiás József frakcióigazgató MTI-nek adott nyilatkozatát ajánlotta figyelmünkbe. A politikus közölte: szembesíteni akarják az Orbán-kormányt azzal, hogy mit vállalt, és ebből mi valósult meg. Elég volt abból, hogy a Fidesz még mindig „nyolcévezik”, noha több mint három éve ő kormányoz.

A szocialisták több korábbi javaslatukat is megpróbálják a parlament napirendjére venni, például az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának csökkentéséről szólót.

Tóbiás József elmondta: a frakcióülésen szó lesz az ország következő hétéves fejlesztési tervéről is.

A frakcióvezető-helyettes beszámolt arról, hogy a házbizottság szerdai ülésén kiderült, a parlament szeptember 16-án választhatja meg az alapvető jogok biztosát. Áder János Székely Lászlót jelölte ombudsmannak. A szocialisták az évadnyitó frakcióülésen döntenek arról, támogatják-e. Szintén megtárgyalják az ötödik alkotmánymódosítást. Téma lesz a frakcióülésen a választási felkészülés, az ellenzéki szövetségkötés is. Tóbiás József erről azt mondta az MTI-nek: az MSZP és az Együtt-PM megállapodásával már létrejött a kormányváltó szövetség, a következő hetekben más pártok ehhez csatlakozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!