Hírek

2013.12.13. 18:25

Az MSZP Fejér megyei jelöltjei

Székesfehérvár - A Magyar Király Szállóban pénteken bemutatták a Magyar Szocialista Párt hivatalos megyei jelöltjeit.

Szabó Zoltán

A jelöltek a választókerületek sorrendjében:

1. vk. (Székesfehérvár) Márton Roland 37 éves ügyvéd, az MSZP Országos Választmányának alelnöke, a párt fehérvári szervezetének elnöke. Céljai között szerepel, hogy Székesfehérvár ismét visszaszerezze régióvezető szerepét, versenyképességét. Ehhez az kell, hogy vonzó beruházási központ legyen ismét. A közbiztonság helyzete sokat romlott, a jelölt szerint javítani kell ezen, közösségi típusú rendőrséggel is. Bölcsőde- és óvodafejlesztéseket tart szükségesnek a városban.

2. vk. (Székesfehérvár, illetve Mór és térsége). Herczog Edit, Európa Parlamenti képviselő, számottevő nemzetközi tapasztalattal. Az MSZP-nek megalakulásától tagja, jelenleg a párt Fejér megyei területi szövetségének alelnöke. Szeretné, ha Mór ismét önálló választókerület lehetne. Tenni kíván azért, hogy ne hiúsuljanak meg kecsegtető beruházások, mint a 16 milliárdos hulladékgazdálkodási projekt, fontos eredményének tartja a szénfillér megmentését, és nem ért egyet az egyetlen mélyművelésű bánya, Márkushegy jövőre tervezett bezárásával. Olyan országot akar, ahova jobb hazajönni, mint innen lemenni.

3. vk. (Bicske, Velencei-tó és környéke) Horváth András 49 éves tanár, politológus, családi vállalkozása van. Országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke. Körzetében az a célja, hogy a földeket azok kapják vissza, akik valóban művelték. Dolgozott a turizmusban, a regionális idegenforgalmi bizottság elnökeként jelentős fejlesztésekhez segítete a régiót. A Velencei-tó turisztikai fejlesztésére, a turizmusra a jelenleginél jóval többet fordítana.

4. vk. (Dunaújváros és környéke) Magyar András középiskolai és főiskolai tanár, az MSZP dunaújvárosi szervezetének alelnöke. Azt szeretné, ha a térség visszanyerné erejét, újra prosperálna. Küzd új munkahelyek teremtéséért, tenni akar a gyermekszegénység ellen, a nyugdíjasok életének javításáért.

(A két párt megállapodott: az 5-ös választókerületben Sárbogárd az Együtt-PM jelöltje, Juhász János indul. Őt már bemutattuk.)

 

 

 

 

Címkék#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!