Hírek

2013.09.03. 13:23

Az MSZP egy körzetet enged át az Együtt–PM-nek Fejérben

Székesfehérvár – A jelenlegi állapot szerint az öt megyei választókörzetből egyet engednek át a szocialisták Bajnaiéknak.

Tribolt Lajos

Az MSZP és az Együtt–PM Szövetség, konkrétan Mesterházy Attila és Bajnai Gordon megállapodása alapján a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, nem állít közös listát, viszont az egyéni választókerületekben közös jelölteket indítanak. Mégpedig a megállapodás szerint az MSZP 75, az Együtt-PM 31 helyen állít jelöltet. Ez azt is jelenti, hogy megyénk öt választókerületéből egyet a szocialisták átadnak az Együtt-PM Szövetségnek.

Horváth András, az MSZP megyei elnöke az FMH-nak elmondta, hogy az 5-ös sárbogárdi körzetben állíthat közös jelöltet az Együtt-PM. A szocialista megyei elnök szerint  náluk egyelőre jelöltek nincsenek, csak választókerületi felelősök. Szeptember 14-én tart a párt kibővített választmányi ülést, ott dől el a következő időszak forgatókönyve. A választókerületi felelősök: 1-es Székesfehérvár: Márton Roland, 2-es Székesfehérvár: Herczog Edit, 3-as Bicske: Horváth András, 4-es Dunaújváros: Magyar András. Az 5-ös, átengedett sárbogárdi körzetről egyelőre nincs információjuk. Az MSZP még tárgyal Gyurcsányékkal és az MSZDP-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!