Hírek

2013.10.08. 19:02

Az eredeti koronát szeretnék

Székesfehérvár – Az MSZP anyagilag támogatja a korona másolat megvásárlását, ám mindennel nem ért egyet.

Tribolt Lajos

Az MSZP városi szervezete anyagilag is támogatja István király koronája másolatának megvásárlását. Hétfőn 130 ezer forintot utaltak át erre a célra. Ez a 13 milliós vételár egy százaléka - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Márton Roland városi pártelnök és Knizse Gyula képviselő. A szocialisták azt is elmondták, hogy a 2010-es programjukban már szerepelt, hogy az eredeti koronát szeretnék Székesfehérvárra hozni.

Mivel nem ők nyertek, ezt nem tudták megtenni, de a célról nem mondtak le. Szerintük az eredeti korona elhelyezése adná meg a város történelmi múltjához illő rangot és tehetné a belföldi, külföldi turisták számára kedvelt célponttá. A látogatók számának emelkedése pedig jótékonyan hatna a belvárosra, az itt működő üzletekre - jelentette ki Márton Roland.

Arra is kitértek, hogy szerintük az önkormányzatnak a 12 milliárd feletti adóbevételéből egyedül kellett volna megvásárolni és nem kellett volna kalapozni. Hivatkoztak lapunk voks rovatára is, ahol a válaszadók hetven százaléka szerint az önkormányzatnak egyedül kellene megvásárolni a koronamásolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!