Hírek

2017.03.28. 16:26

Az épületek bűvkörében

Csákvár – Már többször is írtunk Dornyi Mihályról, akinek a hobbija a makettkészítés, így nem is véletlen, hogy otthonát különféle makettek veszik körül. Nos, az ezermester most a Geszner-házat építette meg kicsiben.

Laci Patrícia

Igazi látványosságnak számít Dornyi Mihály otthona, ugyanis az ezermester házát valódi épületek kicsinyített másai veszik már lassan körbe. A férfi nyugdíjba vonulása után vágott bele a makettkészítésbe, s azóta is a hobbijának él.

– Emlékszem, a Fejér Megyei Hírlap Utazó rovatában pillantottam meg a Dél-Németországban található II. Lajos király kastélyát, amibe egyből beleszerettem, ezért elkészítettem magamnak a makettjét. A váron kívül megépítettem már kicsiben a csákvári tűztornyot, a vadászkápolnát, a helyi református, illetve a katolikus templomot. Édesapám emlékére pedig az evangélikus templomot is elkészítettem – kezdte el sorolni alkotásait Dornyi Mihály, aki már tíz darab építmény kicsinyített mását alkotta meg.

A nyugdíjas legújabb műve nemrégiben készült el.

– A Geszner-házra esett a választásom. Mivel az eredeti épület vízparton található, így én a kerti tavam mellé helyeztem el a házat. Most jelenleg ez a kis létesítmény a kedvencem, minden reggel bekapcsolom a vízikerekét, s szinte megállás nélkül gyönyörködöm benne – mesélte büszkén az ezermester. (A teljes cikk a szerdai Fejér Megyei Hírlapban olvasható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!