Hírek

2013.05.24. 13:56

"Az én településem..." - 12 iskolából 175 alkotás érkezett a kiírásra

Székesfehérvár - Kihirdették pénteken a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala által meghirdetett rajzpályázat nyerteseit. A gyerekek képei mostantól a hivatal falait díszítik.

Kajdi Erika

Az iskolásoknak egy általuk választott településről készített munkával lehetett pályázni. Volt olyan, aki festett, a legtöbben rajzoltak, de krétával készített alkotások is születtek. Az öt tagból álló zsűri egyik tagja, Szakál Antal az ünnepélyes átadón hangoztatta, hogy nagyon nehéz dolguk volt, rengeteg szebbnél szebb munka érkezett be.

Molnár Anna a legkisebbek között lett első, nyereményét a zsűri két tagjától, Karóczkayné Bene Beátától és Dancs Norberttől veszi át (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A nyerteseket négy korcsoportban díjazták. Az 1-2. osztályosok közül első lett Molnár Anna, aki elmondta, hogy két napig dolgozott alkotásán, s nagyon örül, hogy első lett. A 3-4. osztályos csoportból Kiss Balázs a győztes, míg az 5-6. osztályosoknál hármas holtverseny volt, Kovács Nikoletta, Kispál Petra és Lakatos Richárd lett aranyérmes. A legidősebbek közül, a 7-8. osztályból Kiss József a legjobb. Második a legkisebbek közül Tasnádi Ádám, a 3-4. osztályból Pócs Enikő, az idősebbeknél Kinitli Vivien és Mód Kitti nyert ezüstérmet, a legidősebbeknél pedig Füri Laura.

A dobogó harmadik fokára a legfiatalabbak közül Herédi Hanna állhatott fel, Gábor Fanni pedig a 3-4. osztályosok között ért el helyezést. Az 5-6. osztályosoknál Jánoki Tímea és Rézmann Máté, míg a legidősebbeknél Deim Kata kapta a bronzérmet. Rajtuk kívül 32 diák részesült emléklapban.

- Bízunk benne, hogy a gyerekek már most nagyon büszkék magukra, hogy ezentúl az ő rajzaik díszítik az újonnan elindult hivatal falait, s ezeket bárki megcsodálhatja, mikor ide érkezik - mondta el az átadón Dancs Norbert, hivatalvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!