Hírek

2017.01.26. 11:26

Az elnök és két alelnök díjazásáról is döntöttek

Egyperces néma felállással adóztak a veronai tragédia áldozatai előtt a megyei önkormányzat csütörtöki ülésén a képviselők.

B. Kiss László

A  megyei önkormányzat 2017 évi büdzséjét 13 igen szavazat és 5 tartózkodás mellett fogadta el a grémium. Árgyelán János, a Jobbik frakcióvezetőjének hozzászólására reagálva Molnár Krisztián, a közgyűlés elnöke  elmondta: az elnök és a két alelnök illetményemelésére is megvan a fedezet a költségvetésben. Az említett személyek illetményének  emeléséről ugyanaz a jogszabály rendelkezett, amely  a polgármesterek bérét is rendezte. A települési vezetők esetében az illetményemelés fedezetét automatikusan rendezte a jogszabály, a megyei vezetők esetébe azonban nem. Ám ennek pótlására is megvan a kormányzati szándék, amit az ügyben történt adatszolgáltatás is jelez - derült ki a fideszes Molnár Krisztián által elmondottakból.

 

A megyei közgyűlés elnökének  és a két, társadalmi megbízatású alelnöknek  a  díjazásáról másik napirend keretében döntöttek a képviselők. A 12 igen és  5 tartózkodás mellett elfogadott határozat szerint az elnököt havonként bruttó 897 ezer 500 forint illeti meg, illetve  - a további voksolás eredményeként - jogosult havi 134 ezer 600 forint költségtérítés, valamint -  kevesebb mint 40 ezer forintnyi - nyelvpótlék fölvételére.

Az alelnökök közül  - a nagy többséggel elfogadott közgyűlési határozat értelmében - Wilmek Tibor havi 346 ezer 600 forint illetményre, és havi 52 ezer forint költségtérítésre jogosult.

A másik alelnöknek, Tanka Csabának  - a törvény által meghatározott keretek figyelembevételével - havi 313 ezer forint illetményt és 46 ezer 900 forint költségtérítést szavazott meg a nagy többség. Tanka Csaba azonban az illetmény bruttó 289 ezer forint feletti részéről, valamint a költségtérítésről lemondott.

Az ülésen az elnök elmondta: felgyorsul a TOP forrásokra benyújtott pályázatok elbírálása, a jövő hónapban több pályázat esetében is megszülethet a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!