Hírek

2014.02.27. 10:50

Sárbogárdi kátyúk: nem csak panaszkodnak, lapátot ragadnak a lakók

Sárbogárd - A Gergely közben és az Árpád utcában lakók megdöbbenve tapasztalták, miként végezték el a kátyúzást a kis közben, melyen nap mint nap nagy a forgalom. De nem csak panaszkodtak, lapátot is ragadtak!

Miskei Anita

A megye útjai rosszak, szinte folyamatosan javítani kell a balesetveszélyes úthibákat. Annak ellenére, hogy nem volt igazán kemény tél, az utak kátyúsak szinte mindenütt. Ez jellemzi Sárbogárd egy egy utcáját is. Épp ezért a javításokra figyelmet kell fordítani az igények szerint. A Gergely közben, valamint az Árpád utcában lakók azonban a most elvégzett kátyúzás láttán igencsak felháborodtak.

Lakatos Péter, a kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta, a lakók dolgoznak, ha szükséges (Fotó: Lovász Lilla)

Lakatos Péter, a sárbogárdi kisebbségi önkormányzat elnöke is az Árpád utcában lakik, ő és gyermekei szintén a kis közön járnak keresztül, hogy elérjék a város centrumát, iskoláját, üzleteit. - Azt megértjük, ha az önkormányzatnak nincs pénze az utak helyreállítására, az azonban elfogadhatatlan, hogy ilyen munkát végezzenek a közmunkások. Ebben a részben földdel, részben apró kaviccsal burkolt utcában hatalmas köveket dobáltak a kátyúkba, gödrökbe. Ekkor az utca egyik lakója jelezte az önkormányzatnál, hogy ez így nem lesz jó. Így hoztak mart aszfaltot. Azt azonban szó szerint lehányták a közmunkások, az utca járhatatlan volt - mesélte Lakatos Péter.

Elmondta, hogy néhányan összefogtak, s maguk dolgozták el a leszórt mart aszfaltot, hogy közlekedni lehessen gyalogosan és autóval is. A kis közben ugyan kevesebben laknak mint a szomszédos utcában, de sokan járnak itt keresztül. Gyerekek, munkába menő autósok, és babakocsit toló édesanyák is. Akik nem mindig kerülnek a szomszédos utcákon keresztül, hogy elérjék céljukat. Hisz néhány métert kerülni kell. Autóval még talán megteszik, de gyalogosan, esős, hűvös f napokon mindenki szeretne gyorsan céljához érni. A kisebbségi önkormányzat elnöke megjegyezte, nem az bántja az itt élőket, hogy nem aszfaltozták le a közt. Elfogadják, hogy kevésbé forgalmas, nincs rá pénz... S bíznak abban, hogy talán később erre a szakaszra is sor kerül. Az a baj, hogy senki sem ellenőrizte ezúttal a közmunkások munkáját. Ha kevesebben élnek itt, ha szegényebbek, nem ezt érdemlik - emelte ki Lakastos Péter. Aki végül megjegyezte, hisz ha kell, segít, éveken keresztül volt csoportvezető a közmunkásoknál. Megtalálja velük a hangot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!