Hírek

2013.11.07. 14:35

Az életmódváltásra fokuszálnak

A megyeszékhelyen rendezi meg 25. országos szimpóziumát az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége.

Zsigó Ferenc

- Az 1988-ban megalakult szervezetnek Székesfehérvár volt az egyik alapító tagja, így különösen nagy jelentősége van a város életében, hogy egy negyedszázad után betöltheti az elnöki posztot, ami az idei Szent István Emlékév programsorozatába is kiválóan illeszkedik. A három napos szimpóziumon a húsz tagvárost számláló szervezet települései beszámolót tartanak.

- A tanácskozásnak minden évben más a témája, idén az ifjúság egészsége kerül fókuszba - hangoztatta De Blasio Antonio, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének főtitkára. A szimpóziumon az elmúlt évi beszámolók mellett tapasztalataikat is megosztják a tagok, valamint feladataikat is egyeztetik. 2014-re három fő prioritást tűztünk ki. Az egészségfejlesztés tervezését. az egészséges életmódot és az egészségműveltség bővítését - emelte ki Miklósyné Bertalanfy Mária, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége Igazgatótanácsának elnöke.

 

- Akárcsak minden évben, idén is kapnak majd feladatokat a tagvárosok, amik leginkább a hatásvizsgálatok köré fognak szerveződni mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A szövetség öt éves periódusokban dolgozik, így az idei év egy ilyen szakasz lezárása is. Ennek kapcsán De Blasio Antonio főtitkár említette, hogy nagy terveik vannak a szövetség átalakítására, hiszen Magyarországi Szövetségről magyarul beszélő egészséges városok szövetségévé kívánják módosítani a szervezetet. Mind ennek oka az, hogy a határon túli, magyarok lakta településekről, például Ukrajnából többször kaptak már megkereséseket, ami hasznos lehetőségeket nyújthat minden városnak határon innen és túl egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!