Hírek

2009.03.31. 02:29

Az élete volt a hoki

Székesfehérvár - A halálhír mindig fájdalmasan érinti az embert, legyen szó bárkiről is. Közeli vagy távoli ismerősről, barátról, rokonról. De egy ismert ember, egy élsportoló, egy példakép hirtelen távozása mégis sokkolóan hat...

Bobory Balázs


Ocskay Gábor (jobbra) és Tóth István a sajtótájékoztatón
Fotó: FMH

Élete legnehezebb napjait éli meg idősebb Ocskay Gábor. Fiát gyászolja, a 34 évesen elhunyt remek jégkorongozót, akit a szíve vitt el, a hatalmas szíve... Az Alba Volán SC szakosztályvezetője elképesztő bátorsággal, erővel próbálja viselni a tragédiát, igyekszik elfogadni az elfogadhatatlant, és tegnap - ha csak néhány perc erejéig is, de - kiállt a nyilvánosság elé, és beszélt Gábor haláláról.

- A fiam heveny szívelégtelenségben hunyt el, hirtelen ragadta el a halál, nem lehetett megmenteni. Szeretném kifejezni a hálám Papp Lajos szívsebésznek és az egész csapatnak, az orvosoknak, hogy végig kiálltak Gábor mellett. Amikor kiderült, hogy a szívével gond van, sokat beszélgettünk, és azt hiszem, ha akkor abbahagyja a játékot, annak beláthatatlan következményei lettek volna. Lehet, hogy ekkora tragédia nem történik, de az ő élete a jégkorong volt. Kapott még öt évet, hogy kiteljesedjen a karrierje, megtörtént vele is a szapporói csoda, de most a jóisten magához szólította. Nagy sportoló volt, édesanyjával, húgával, Zsuzsival és menyasszonyával, Nórival együtt köszönjük azt a szeretetet, ami felé áradt és árad ezekben a napokban is. Szerette az életet, a hokit, emlékezetünkben így maradjon meg.

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója a szerdai temetés részleteiről beszélt. Az SC társelnöke elmondta, hogy már 12.15-től kinyitják a jégcsarnok kapuit, hiszen rengetegen jelezték részvételüket, sokan szeretnének elbúcsúzni ifjabb Ocskay Gábortól a jégen, a kezdőkörben felállított ravatalnál. Déltől 15 percen keresztül csak a család rója le kegyeletét. Ebben az időpontban kerül sor a névtáblaavatóra, hiszen a csarnok a jövőben a 187-szeres válogatott játékos nevét viseli majd. 14 óráig lehet elbúcsúzni a Raktár utcában Gábortól, majd ezután a város, az MJSZ és az Alba Volán köszön el saját halottjától. Miután Spányi Antal püspök felszentelte a koporsót, elindul a menet a Béla úti temetőbe. A klubvezetés kéri, hogy koszorút ne hozzanak a csarnokba a szurkolók, barátok, csak egy szál virággal búcsúzzanak Gábortól. A temetés 15.30-kor kezdődik, akkor minden Volán-busz megáll egy pillanatra a városban, és néhány másodperces dudaszóval rója le tiszteletét.

A temetés miatt szerdán 12-15 óráig a Mártírok útja szélső sávjaiban lehet parkolni, a forgalom a belső sávokban halad. 14.30-15.30 óráig a Mártírok útját a Béke tértől a Seregélyesi útig lezárják, kerülni a Budai úton lehet. 14.15-15.15 óráig a Mártírok út-Seregélyesi út- Kadocsa út-Berényi út- Béla út útvonalon lévő közlekedési lámpákat rendőri irányítás mellett sárga villogó üzemmódra állítják át. A Béla úton 15-17 óráig a menetirány szerinti baloldali sávot lezárják az autóbuszok számára. A zárás alatt rendőri irányítással, váltakozó irányban, egy sávban halad a forgalom.

Kattintson ide az ifj. Ocskay Gábor halálával kapcsolatos cikkekért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!