Hírek

2017.01.10. 21:20

Az egyetem bemutatkozik

Székesfehérvár - A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium aulájában rendhagyó kiállítás nyílt tegnap: tárlaton az Óbudai Egyetem mutatkozik be.

Gábor Gina

A kívülállónak úgy tűnhet, a Tóparti" inkább a humán tárgyakban erős, no meg persze a művészeti nevelésben - de ez csak látszat. Elvégre akad olyan gimnáziumi osztály is, amelyben a matematika-fizika és a biológia-kémia irányultságot választhatják a diákok, emellett magasabb óraszámban tanulnak angolul. Így nem csoda, ha a tópartis diákok az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának programjaira, szakköreire is eljárnak.

Az Óbudai Egyetem históriáját is nyomon követhetjük a tárlaton Fotó: Molnár Artúr

A jó kapcsolat miatt választotta az egyetem a tárlat helyszínéül az iskolát. Seebauer Márta, az egyetem dékánhelyettese a tablók alapján ismertette, miként alakult ki a nagy intézmény a villamosmérnököket, a gépészeket, a könnyűipari szakembereket képző főiskolák összevonásával, hogyan vált 2010-ben olyan egyetemmé, amelynek öt kara Budapesten, egy pedig Fehérváron működik. No és arról is beszélt, miként csatlakozott az intézményhez a soproni egyetem geoinformatikai kara, miként alakult át a földmérő képzés.

A tárlat bemutatja azokat a projekteket is, amelyek érzékeltetik azt az innovatív munkát, ami az egyetemen folyik.

Videó: Molnár Artúr

Akad, amelyben tanűrszonda segítségével a kommunikációs technikákat gyakorolják, van, amelyik középpontjában a robotika áll, de olyan is, amelynek nyomán pet-palack zsugorító született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!