Hírek

2012.10.26. 05:18

Az Alba Cheers lányai is bemutatkoznak az Alba Fehérvár-Körmend mérkőzésen

Székesfehérvár - A férfi kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában pénteken 18.30-kor kezdődik az Alba Fehérvár-Körmend összecsapás, amelyen bemutatkoznak az Alba Cheers gyönyörű hölgyei.

Fejér Megyei Hírlap

A lányok szeretik a kosárlabdát, szurkolói az Alba Fehérvárnak, így elhatározták, hogy bevezetik az amerikai módit: vezetőjük, Pávay Nóri, a koreográfus Baksa Alexandra és további nyolc hölgy  létrehozta  az Alba Cheers elnevezésű  csoportot. Nem csak egyszerű pomponos mutatvánnyal rukkolnának elő a meccseken,  hanem ahhoz hasonlóval, amit például Los Angelesben, vagy Bostonban is látnak a nézők. Azt persze a mieink is tudják, hogy sokat, nagyon sokat kell még gyakorolniuk, de már jó ideje készülnek a mai bemutatkozásukra. A tapsot bizonyára megérdemlik, de minden bizonnyal a játékosok is. Akiknek a régi rivális Körmend lesz az ellenfelük pénteken este. A vasi gárdát  200 fanatikusuk kíséri Fehérvárra - még akkor sem szabad egy kézlegyintéssel elintézni, ha egy győzelem és három vereség után, a tabella 10. helyéről érkezik a veretlen házigazda  éllovashoz.



- Bármilyen helyzetben volt, és van a két csapat, mindig rangadót játszunk egymással  - mondta Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár vezetőedzője. - Az eddigi mérlegük semmit sem jelent, hiszen az anyagi gondok ellenére is jó csapat a Körmend, amelyet jó külföldiek és magyar játékosok alkotnak.

- Erősségük, gyengéjük?
 
- Eléggé felszabadultan játszanak, a ritmusuk sokaknak nehézséget okoz, a küldő dobásokban is jók, s a centerposzton eléggé kellemetlenek. Gyengeség? Rövid a kispadjuk, s a játék szervezettsége a négy meccs alapján még nem állt össze.

- Recept, ellenük?
 
- A védekezésben hoznunk kell, amit tudunk, de kevesebb hibával, és gyors támadójátékkal. Kulcs lesz a lepattanózás, amiben nem voltunk gyengék, de még erősebbnek kell lennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!