Hírek

2013.04.15. 13:44

Autós túlélőtúra haladóknak

Székesfehérvár - Középen maradt villanyoszlopok és tizenöt-húsz centis szakadékok között kell lavírozniuk a Kőrösmezei utca lakóinak. A csatornázás utáni állapotokat garanciában javítják, a határidő május vége.

Házi Péter

- Többen nagyon megjárták már, akik nem ismerősek a Kőrösmezei utcában: a csatornabekötések miatt felbontott aszfalt helyére ugyan raktak valami aszfaltfélét, de azóta úgy megsüllyedtek ezek a részek, hogy ha valaki nem lassít le két kilométerperórás sebességre, annak könnyen a kocsija bánhatja - mondja az utcában lakó Pauer István, aki azért kereste meg lapunkat, mert a helyzet hónapok óta semmit nem változott. Pontosabban romlott: az utca közepén lévő kanyarban például egy akkora beszakadás keletkezett, hogy a veszélyre külön tábla is figyelmeztet.

Fotók: Nagy Norbert

- Amikor harminc éve ideköltöztünk, a Kőrösmezei utca Öreghegy egyik legjobb utcája volt, normális, igaz, keskeny úttal. Most meg gyakorlatilag járhatatlan. Az egyik szomszédhoz jött a barátnője látogatóba, ám amikor este kiment az utcára, nem látta az egyik ilyen megsüllyedést, elesett, több bordája is eltörött - folytatja Pauer István, s miközben bejárjuk az utcát, több lakó is kijön. Az egyik azt panaszolja, hogy pont a kapubeállója előtt tátong egy jelentős lyuk, s alig bír kiállni a kocsival. A másik szomszéd szerint amióta ilyen rossz az út, sokan az egyirányú utcán a forgalommal szemben közlekednek, így kerülik ki a legrosszabb szakaszt.

A körzet önkormányzati képviselője, Horváth Miklós Csaba szerint valóban elképesztő állapotok vannak az utcában, reméli, hogy a garanciális javítás keretében orvosolható a probléma. Tudomása szerint a balesetveszélyes megsüllyedések javítási határideje kedden jár le, az összes többi garanciális javítással pedig május 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek. Sajnos a teljes szélességű aszfaltozás nem része a projektnek.

- A rendkívül sok eső valóban nem tett jót a szennyvízcsatornázás utáni sávos úthelyreállításnak, több helyen megsüllyedt az aszfalt. Éppen az elmúlt héten tartottunk egy bejárást, amelyen a kivitelező, az útüzemeltető és a Városgondnokság szakemberei vettek részt. A bejáráson tapasztaltak alapján összeállt egy lista a garanciális javításokról, hol, mit kell elvégezni. Április 22-én egy újabb egyeztető megbeszélést tartunk, hogy a munkák rendben megvalósuljanak - mondta az ügyben megkeresésünkre Hullay Gyula, a szennyvízcsatorna-projekt menedzsere, akinek a tudomása szerint már jelenleg is a város több utcájában zajlik garanciális útjavítás.

Pauer István azt is felvetette, miért nem kerültek a villanyoszlopok a kiszélesített utca szélére, ám a projekt erre nem tartalmazott keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!