Hírek

2015.05.21. 15:13

Átadták az új móri buszpályaudvart

Még az idén folytatódik a 81-es bizonyos szakaszain a burkolat megerősítése – tudtuk meg Tasó László államtitkártól.

B. Kiss László

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát csütörtök délután, az új móri autóbusz pályaudvar ünnepélyes avatásán interjúvolta meg a feol.hu.

Az új autóbusz-pályaudvar a régi mentőállomás helyén, Wekerle szabadidőközpontnál épült meg. A beruházásra, mely kilenc településen buszmegállók és korszerű utastájékoztatás kiépítését is tartalmazza, csaknem 400 milliót nyert a kisvárosból és a  kilenc faluból álló konzorcium. A móri pályázat először tartaléklistára került, megvalósítását  az úgynevezett visszahulló források tették lehetővé.

Fotó: Hrubos Zsolt

Az új buszpályaudvar - új helyen történő - megépítésének szükségessége legalább két évtizede felvetődött, amint arról Törő Gábor országgyűlési képviselő is szólt az ünnepségen elhangzott beszédében. Már akkor sok panasz érkezett arra, hogy a pályaudvar jelenlegi helyén, a belváros szívében másfél méterre parkolnak a buszok a lakóházaktól. Az új móri buszpályaudvar különlegessége, hogy szomszédságában kerékpárkölcsönző is épült. A nemzetiszín szalagot Tasó László, Törő Gábor és Fenyves Péter polgármester vágta át.

A hamarosan startoló, 50 milliárd forintos  útépítési program tartalmazza a Mór mellett elhaladó 81-es főút további szakaszainak megerősítését is. A burkolatmegerősítés más munkákkal,  padkaépítéssel, a csapadékvíz elvezetésével  társul – tudtuk meg Tasó Lászlótól.

A menetrendszerinti járatok egyelőre még a régi helyről  indulnak, az új pályaudvarról június elsejével közlekednek  majd  a buszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!