Hírek

2012.11.29. 14:54

Kórházat, iskolát, alapítványt is támogat az Alcoa

Átadták az Alcoa Alapítvány támogatásait csütörtökön Székesfehérváron, egyben bemutatták idei önkéntes tevékenységét, amely összesen 400 ezer dollár értékben segítette az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem, a kultúra, valamint a szociális területen dolgozó szervezeteket.

B. Kiss László

Hatvan éves az Alcoa Alapítvány, amely húsz éve, az Alcoa-Köfém Kft. létrejötte óta nyújt támogatásokat hazánkban is, elsősorban Fejér megyei, méginkább fehérvári pályázóknak. Az alapítvány ez idő alatt megközelítőleg nyolc millió dollár értékben folyósított támogatást a pályázóknak – mondta el Forgó Béla, a társaság igazgatója csütörtökön, az idei támogatások ünnepélyes átadása alkalmával. Az idén az alapítványhoz benyújtott pályázatok közül a legnagyobb összegű – 87 ezer dollárt kitevő – támogatást a Fejér Megyei Szent György Kórház nyerte. A pénz az egyetemi tankórházzá lett intézményben oktatóterem kialakítását, illetve speciális, a felfekvések elkerülését segítő matracok beszerzését szolgálja – mondta el az ünnepség háziasszonya, Sas Erika kommunikációs vezető. A támogatottak között van a megyeszékhely polgármesteri hivatala, több fehérvári középfokú iskola, a Kríziskezelő Központ és két alapítvány is. Az Alcoa Alapítvány a jövőben változtatni kíván támogatási politikáján – jelentette be Forgó Béla. Több, viszonylag kisebb ügy felkarolása helyett koncentráltabban kívánja felhasználni a rendelkezésére álló összeget, amely egyébként nem függ a nemzetközi cégcsoport éppen aktuális jövedelmezőségétől. Eme nagyobb összeggel az alapítvány jövőre a fehérvári Szent István Emlékévet tervezi támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!