Hírek

2016.05.25. 05:04

Átadták a Zenei Nevelésért Díjakat - Növendékek százait tanították muzsikálni

Székesfehérvár – Nyolcadik alkalommal díjazta a Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére született Zenei Nevelésért Alapítvány az arra érdemes pedagógusokat a keddi ünnepségen.

Hajnal Csilla

Eszter napján a sokak által szeretett Eszti nénire emlékezünk, s a szellem épülését szolgáló, kiváló pedagógusokat ismerjük el – az alapítvány elnöke, Hartyáni Judit köszöntötte a Szent István Művelődési Ház vendégeit. Tanítványaik ének- és muzsikaszóval ajándékozták meg a díjazottakat.

Az idei ünnepségen két díszvendéget is köszöntöttek: a Primavera kórus karnagyát, Horányi Ottiliát, aki éppen ötven éve kezdett tanítani, és akiről Kneifel Imre azt mondta személyes hangú beszédében: sok-sok növendéke közül nem mindenki lett zenész, de Oti néninek köszönhetően mindegyikük lelkében ma is él a zene szeretete, és Készné Pintér Ilonát, aki ma is abban az iskolában tanít, ahol annak idején ő maga is zenélni kezdett, és aki az évtizedek alatt közel ezer diákot vezetett be a hegedülés titkaiba.

A Zenei Nevelésért Díjat hárman vehették át idén: Szőkéné Fábián Irén, a Sziget utcai óvoda óvodapedagógusa, aki a hagyományőrzést tekinti fontos feladatának, Kapásné Lévai Edit, aki a Kodály Zoltán ének-zenei iskola tanáraként a Kicsinyek kórusa alapítója, tanítványai közül sokan választották a zenei pályát, és Szabó Balázs, aki nemrég zenetörténetből doktorált, a győri zeneművészeti egyetem mellett a Hermann zeneiskolában tanít, alapító karnagya, művészeti vezetője az iskola diákjaiból álló Musica Bella vonószenekarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!