Hírek

2014.05.07. 13:40

Már minőségi futóhelyek vannak a városban

Székesfehérvár - Ínséges időszak volt a hobbifutók számára az elmúlt egy év, ám most már a Bregyó, a Halesz-park, sőt a Béke tér is futásra várja az embereket.

Házi Péter

A Bregyó-köz régi atlétikapályáját sok kocogó használta, az építkezés miatt azonban hosszú időre kiszorultak innen a mozogni vágyók. Hasonló volt a helyzet a Halesz-parkban is annak felújítása miatt, ám most vége az ínséges időknek: mint például Hirt Károly, az ARAK elnöke ismertette, a most átadott atlétikai centrum körül úgy alakították ki a 600 méteres, szabadidős rekortán pályát, hogy onnan a szomszédos kiserdő meglévő ösvényein is el lehet futni. Erről hamarosan tájékoztató táblákat tesznek ki. Az amatőr pályán túl a profi pálya is használható a mozogni vágyók számára, a délután 2 és este 7 óra közötti időszak kivételével, ekkor tartja ugyanis edzéseit az egyesület. Megalakult az Arak szabadidős szakosztálya is, amelynek tagsága további előnyökkel jár.

Kerék Kata és Kustos Dorottya nem az egyedüli, aki már rendszeresen használja a Bregyó köz új közösségi pályáját
(Fotó: Horváth Renáta)

Mindeközben a Halesz-parkban is elkészült, világítást kapott a murvás futópálya, így a város másik felén is van lehetőség a mozgásra.

A Béke téri nagy játszótér körül Kovács Zsolt képviselő kezdeményezésére egy 400 méteres, erdei futópályára hasonlító kört alakítottak ki, amely a fák lombja alatt vezet. A közel hétmilliós beruházásban a játszótér közvilágítása is megújul, a pályát a jövő héten avatják, de már most sokan használják. Szóval most már senki ne keressen kifogásokat a futás ellen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!