Hírek

2012.06.20. 16:03

Árnyékban 39 fok Fejérben - hiteles méréssel melegrekord is lehetett volna

Székesfehérvár - Mindenhol tombolt a hőség, kaptunk olvasói telefonokat helyi melegrekordról is...

Munkatársunktól

Vértesacsán 39 fokot mért árnyékban olvasónk szerdán.
-  Itt a Patóhegyen pontban 15 órakor mértem ezt az értéket - újságolta telefonon Kiss János. Ez, ha hitelesített mérőeszközzel történt volna, jelentősen meghaladta volna a napi melegrekordot - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat illetékese. Az OMSZ szerint 37 fok volt a szerdán mért legmagasabb napi hőmérséklet az országban. Az olvasónk által mért 39 fok azonban nem tekinthető hiteles adatnak. 



 A  hétköznapi köztéri hőmérők jelentősen túlhevülnek a nyári melegben - tette hozzá az OMSZ munkatársa. Ennek  ellenére igencsak meleg lehetett Vértesacsán ma, ha így felszökött a hőmérő higanyszála. A hivatalos adatok szerint szerdán Székesfehérváron volt a legmagasabb a hőmérséklet a megyében: 35 fok, de nem sokkal maradt le Agárd sem 34,7 fokkal és Dunaújváros, Martonvásár vagy Felcsút 34,1 fokkal.
A  hőségriadó alatt Dunaújvárosban is folyamatosan locsolják a város útjait, ami némiképp enyhítheti a jelen állás szerint péntekig kitartó hatalmas forróságot.

Szerzők: Gallai Péter, S. Töttő Rita, Szabó Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!