Hírek

2017.05.30. 20:20

Átadtuk az Aranyalma-díjat Hirtling Istvánnak, az év színészének

SZÉKESFEHÉRVÁR A Fejér Megyei Hírlap olvasóinak szavazatai alapján Hirtling István lett Az év színésze. Elekes András főszerkesztő tegnap adta át neki lapunk Aranyalma-díját.

Szabó Zoltán

A színművész a Vörösmarty Színház kávézójában adta elő Márai Sándor írásaiból összeállított estjét. Előtte vette át az Aranyalma-díjat, amelyet a Vörösmarty Színházban nyújtott teljesítménye alapján szavaztak meg olvasóink. Ők már a tizenharmadik alkalommal dönthettek arról, hogy ki legyen Az év színésze.

Az idén a legtöbb szavazatot Hirtling István kapta a négy jelölt közül. Mint Elekes András utalt rá, ezúttal olyan kiváló színész kapta az elismerést, akinek fehérvári gyökerei vannak, felmenői egykor ebben a városban éltek és dolgoztak. Megköszönve a megtisztelő díjat, erről a színművész is beszélt.

Olvasóink szavazatai alapján Hirtling István lett Az év színésze, tegnap átvehette lapunk Aranyalma-díját a teátrum kávézójában. A színész Márai Sándor írásaiból összeállított estjét adta elő Fotó: Molnár Artúr

Ezután - a Vörösmarty Irodalmi Szalon idei első félévének utolsó találkozójaként - A vándor és idegen, Kassától az Óceánig című est következett, Márai Sándor írásai alapján. Az előadásban Hirtling István partnere Mészáros Tibor, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa, a Márai-hagyaték kezelője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!