Hírek

2012.10.01. 09:17

Anyakutyát és kölykeit mentették ki a tűzoltók Fejérben

Zichyújfalu - Egy kölykező kutya szorult a vízelvezető árok betonelemei alá, a helyzetet végül a tűzoltók segítségével oldották meg a lakók.

feol.hu

Szeptember 30-án, vasárnap hajnalban érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem Fejér megyei műveletirányítási központjába, hogy Zichyújfalu-Barákapusztán egy kölykező kutya egy fedett vízelvezető árokba szorult, és a lakók az állatot nem tudják kiszabadítani. Az anyakutyát és három kölykét végül a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységei több mint félórás összehangolt munkával szabadították ki – tájékoztatott hétfőn Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Zichyújfalu-Barákapusztán egy lakóépülethez vezető utat szel ketté az a beton vízátfolyó, amelynek teteje 100-150 kilogrammos betonelemekkel van lefedve. Az árokban ellett meg egy – az ingatlanon élő - nagytestű kutya, ám onnan önerejéből már nem tudott kijutni, az eb a betonfedlapok alá szorult. A lakók megpróbálták az állatot és kölykeit kiszabadítani, egy kiskutyát sikerült is kiemelniük az árok egyik végén keresztül, de az anyakutyához már nem fértek hozzá, ezért a katasztrófavédelem segítségét kérték. A helyszínen a székesfehérvári tűzoltók kéziszerszámok és hidraulikus emelő segítségével több, mint fél órán át dolgoztak azon, hogy a betonfedlapokat eltávolítsák, és a kutyát három kölykével együtt kiemeljék. Az állatokat ezt követően a lakók biztonságba helyezték, a kimentett anyakutya jól van, kölykei szépen cseperednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!