Hírek

2013.10.17. 17:20

Állami vagyon ingyen, kastélyfelújítások Fejérben

Székesfehérvár - Több megyei kastély is megújul - hangzott el Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow-ján.

Klecska Ernő

Felújítják a soponyai Zichy-kastélyt, a csókakői várat és a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély kertjét - hangzott el a Városházán tartott rendezvényen csütörtökön.

Az ingyenes tulajdonvétel legjobb gyakorlatait bemutató Országos Vagyongazdálkodási Roadshow székesfehérvári állomásán Márton Péter, az MNV Zrt. vezérigazgatója a társaság működését, Bálint Szabolcs területi irodavezető a megyei szintű együttműködéseik eredményeit ismertette a megjelenteknek, polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek. A MNV tovább szeretné növelni a megyében az ingyenesen tulajdonba adható ingatlanok számát, ennek eljárásrendjéről is tájékoztattak csütörtökön.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. célja a felelős vagyongazdálkodás és az állami tulajdonban lévő ingatlanok hatékony hasznosítása. A társaság ezért számos műemléképület felújítási munkálatait indította el - húzta alá Márton Péter, az MNV Zrt. vezérigazgatója. A társaság célja felelős vagyongazdálkodóként, hogy a megyei önkormányzatok éljenek az ingyenesen tulajdonba adható ingóságok és ingatlanok igénylésének lehetőségével, és ennek köszönhetően hasznosuljanak az állami vagyonelemek.

Bálizs Szabolcs, az MNV Zrt. területi iroda vezetője pedig a megyei szintű együttműködések eredményeit ismertette. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow-ja az év végéig hazánk összes megyéjébe ellátogat azzal a céllal, hogy önkormányzati vagyonkezelés lehetőségeiről, kockázatairól és modelljeiről adjon tájékoztatást - hangzott el.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, a város eddig is szorosan együttműködésben állt az MNV-vel. Az egyik ilyen az Alba Volán ügye volt, ahol csak a székesfehérvári közösségi közlekedésben milliárdos volt a hiány, amit a múltat, a jelen működőképességét és a jövőt szem előtt tartva kellett a vagyonkezelővel közösen megoldani - emlékeztetett.

Galambos Dénes kormánymegbízott a kormányhivatal és a vagyonkezelő együttműködési területeiről tartott egy rövid tájékoztatást. Ennek során kiemelte: a PPP-konstrukciók felszámolása után az érintett létesítmények működtetésére is megoldást kell találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!