Hírek

2015.02.19. 20:35

Alkalmi garázskommandó - Egy panasz nyomán indultunk az esti leleplező túrára

Székesfehérvár - Magát megnevezni nem kívánó panaszosunkat bosszantja, hogy az Almássy telepen egy garázsban folyamatosan szerelik az autókat.

Zsigó Ferenc

Az Almássy telepen öt éve működik egy illegális autószerviz. Zavar a zaj, és az, hogy gyanús alakok, idegen rendszámú gépkocsik, rendszám nélküli autók jönnek- mennek a zöld területen, szennyezik a környezetet, a garázs az építési engedéllyel ellentétben a lakótelep irányába lett megnyitva, zéró adófizetés a legális vállalkozásokhoz képest, az önkormányzati képviselő mindezt tudja, és nem lép kellő hatékonysággal. Már több helyen próbáltunk intézkedni, eddig nem sikerült semmi eredményt elérni (NAV, rendőrség, környezetvédelmi hivatal). Kérném szíves segítségét, a nyilvánosság erejével talán tudnánk valami eredményt elérni - írja olvasónk.

Deák Lajosné is beszélt a vállalkozóval, aki esténként dolgozik
Fotó: Koppán Viktor

Névtelen levelekre nem szoktunk rámozdulni , egy válaszlevélben telefonszámot megadva kértük, jelentkezzen az illető. Pár óra múlva hívott minket, találkozót beszéltünk meg - nevét, címét akkor sem árulta el - , és együtt kimentünk a helyszínre csütörtök délután.

Az ominózus garázsban akkor nem dolgozott senki, ajtaja valóban egy füves területre nyílik, ahol egy sötét színű autó állt. A füvön leterítve két gumiszőnyeg, mint később kiderült éppen azért, hogy a kocsik ne járják ki a füves talajt.

Még délután felhívtuk a városrész önkormányzati képviselőjét, Deák Lajosnét, aki elmondta, másfél hete értesült a panaszról. Egy fogadóóráján, ahol betegsége miatt egyik hivatali segítője találkozott a panaszossal, és ő részletesen tájékoztatta mindenről. Én is mennék - ajánlkozott a képviselő asszony, amikor elmondtuk neki, hogy a fotós kollégával este megnéznénk még egyszer a garázst.

Az alkalmi kommandó tagjai voltak: a képviselő asszony, hivatali segítője a feleségével, fotósunk és e sorok írója. Először egy kutyáját sétáltató hölgyet, aztán egy szemetet levivő férfit, majd több helyre becsöngetve többeket arról kérdeztünk, zavarja-e őket a garázsban és előtte rendszeresen folyó munka. Egy igen válasz mellett több mint féltucatnyi nemet kaptunk, ezután jött a rajtaütés . Kiderült, hogy egy esténként másodállásban, engedéllyel, legálisan dolgozó mobil szervizes vállalkozóról van szó, aki bérli a garázst. Bár nem ő tehet róla, hogy fűre nyílik az ajtó, ezért tett oda gumiszőnyeget, egyébként nem zavar senkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!